Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
150 g | Riven Pizzaost | |
4 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2 st | Vanliga Tomater | |
3 dl | Vispgrädde | |
50 g | Dill - färsk | |
2 krm | Svartpeppar | |
1 krm | Salt | |
3 st | Ägg | |
100 g | Purjolök | |
12 st | Formfranska | |
140 g | Bacon Skivat |
Koka äggen. När de svalnat ska dem skalas, finhackas och blandas ihop med finhackad dill. Vispa grädden och blanda den med creme fraiche, salt och peppar. Skär baconen i bitar på ca 1x1cm, skiva upp purjolöken och stek detta tills det fått yta.
Dela upp grädden och creme fraichen i två olika bunkar. I den ena bunken ska ägg/dill blandas ner och i den andra bacon/lök.
Lägg några skivor bröd på en ugnsplåt med bakplåtspapper (det ska räcka till tre lager bröd). Lägg sedan på baconröran. Lägg på ett lager bröd och ovanpå det äggröran, lägg sedan på det sista lagret bröd.
Skiva tomaterna och lägg ovanpå tårtan. Strö osten i ett jämnt lager. Med fördel lite extra på kanterna då dessa lätt blir lite torra.
In i ugnen på 225grader tills tårtan fått en gyllenbrun färg. Tårtan får gärna stå 2-3 minuter innan servering.
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt