Gå vidare till huvudinnehåll
Zucchinigratäng med färskost
Mari Bergman

Zucchinigratäng med färskost

1 tEnkelt
301,50 kr
4 portioner 49,25 kr per portion
Krämig vegetarisk gratäng med zucchini och paprika som serveras med en krispig grönsallad. Välj gärna en gul och en grön zucchini till gratängen och färskost smaksatt med paprika.

Zucchinigratäng
4 stÄgg
60 gGrönkål
3 dlVispgrädde
200 gSpetspaprika
1 stRödlök
1 tskSambal Oelek
150 gFärskost Smaksatt
2 krmSvartpeppar Malen
1 tskSalt
2 stZucchini
1,5 tskBasilika - torkad
1,5 tskTorkad oregano
Sallad
0,5 mskBalsamvinäger
250 gKörsbärstomater
180 gRomansallat
1 mskOlivolja
150 gSockerärta Färsk
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Zucchinigratäng: Skär zucchinin i tunna skivor. Använd gärna en mandolin om du har. Skär paprikorna i skivor och skala och skär löken i skivor.

3

Varva zucchini, paprika, lök och grönkål i en ugnsfast form.

4

Vispa samman ägg, grädde, färskost, oregano, basilika, sambal oelek, salt och peppar i en bunke. Häll äggstanningen i formen och gratinera i ugnen i ca 40 min.

5

Sallad: Skölj sallad, tomat och sockerärtor. Strimla salladen och sockerärtorna och halvera tomaterna. Blanda samman i en skål och ringla över olja och balsamvinäger.

6

Servera zucchinigratängen med salladen.

Näringsvärde: 593 kcal, 16 g protein, 50 g fett, 17 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir