Gå vidare till huvudinnehåll
Gnocchi med grönsaksfräs i tomatsås med knaprig halloumi
Mari Bergman

Gnocchi med grönsaksfräs i tomatsås med knaprig halloumi

30 minEnkelt
155,70 kr
4 portioner 30,78 kr per portion
Veckan fortsätter med fler lättlagade rätter som gnocchi i tomatsås med stekt halloumi som topping. (Tastelines vegokasse v10 2016)

Tomatsås
0,5 stRödlök
2 klyftaVitlök Vanlig
0,5 tskSalt
1 krmStrösocker
0,5 mskBalsamvinäger
2 krmSvartpeppar Malen
1 tskBasilika - torkad
400 gKrossade Tomater
1 dlVatten
1 mskTomatpuré
1 mskOlivolja
0,5 stGrönsaksbuljong
Gnocchi med grönsaksfräs
0,5 tskSalt
1 stZucchini
2 krmSvartpeppar Malen
1 stRöd Paprika
100 gRuccolasallat
500 gGnocchi
1 mskOlivolja
200 gHalloumi
Instruktioner
1

Koka upp en kastrull med vatten till gnocchin.

2

Tomatsås: Skala och grovhacka löken. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs löken hastigt utan att den tar färg. Slå på balsamvinäger och tomatpuré och fräs några sekunder under omrörning. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljong, basilika och socker. Låt tomatsåsen småputtra på låg värme.

3

Skölj och skär paprika och zucchini i bitar. Hetta upp en stekpanna med lite olja och fräs grönsakerna snabbt på ganska hög värme så att de behåller sin krisp. Salta och peppra efter smak och häll över grönsakerna på en tallrik.

4

Koka gnocchin efter anvisning på paketet.

5

Skär halloumin i kuber och stek även dem i lite olja på medelvärme så att de får en fin gyllenbrun stekyta.

6

Sila av gnocchin och blanda med tomatsås, grönsaker och sköljd ruccola. Toppa med halloumikuberna.

Näringsvärde: 543 KCAL 17g Protein 31g Fett 49g Kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd