Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Örtsås | ||
0,5 tsk | Salt | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
3 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
0,5 st | Citron | |
Sallad | ||
65 g | Färsk bladspenat | |
250 g | Körsbärstomater | |
0,5 st | Butternutpumpa | |
0,5 st | Chilipeppar Röd | |
2 msk | Olivolja | |
3 dl | Matvete | |
400 g | Halloumi |
Örtsås: Finhacka basilika och persilja. Blanda örterna i en skål med turkisk yoghurt och saften från ca ½ citron.
Smaka av med salt och svartpeppar. Ställ såsen kallt fram tills servering.
Sallad: Koka matvete enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något.
Skär halloumin i kuber och stek tills de fått fin stekyta.
Skär butternutpumpan i centimeterstora skivor och stek ett par minuter på varje sida, tills fruktköttet blivit mjuk och pumpan fått en fin yta. Låt svalna något och skär sedan skivorna i mindre bitar.
Halvera körsbärstomaterna och blanda med matvete.
Strö ut bladspenaten på ett stort uppläggningsfat och fördela matvete blandat med tomater ovanpå spenaten.
Toppa med halloumi, butternupumpa och finhackad chili. Servera med kall örtsås.
Bild:
Kerstin Eriksson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1