Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Parmesanflarn | ||
150 g | Parmesanost | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
1 st | Rödlök | |
80 g | Löjrom | |
1 st | Bakplåtspapper | |
Citronkräm | ||
1 krm | Salt | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Citron |
Parmesanflarn: Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram en plåt med bakplåtspapper.
Grovriv parmesanosten och fördela osten i runda ringar på plåten.
Grädda flarnen högt upp i ugnen i 10-12 min tills parmesanen får en gyllene färg (passa så att den inte bränns vid).
Ta ut flarnen och låt de svalna.
Citronkräm: Blanda creme fraiche med citronskal, salt och peppar i en skål.
Montering: Tina löjromen. Finhacka rödlök. Lägg en klick citronkräm på varje parmesanflarn. Toppa med löjrom, hackad rödlök och en kvist persilja. Klart att servera!
Recept och styling: Carina Hejde
Bild:
Nurlan Emir
1 Bakplåtspapper 24-p Eldorado
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria