Gå vidare till huvudinnehåll
Carnitas till Halloween
Amanda Hellman, Jessica Hellstedt

Carnitas till Halloween

3 tMedel
190,80 kr
6 portioner 26,32 kr per portion
Carnitas är ett långkok på fläskkarré med söt och kryddig smak. Låt köttet puttra länge och väl, då blir det som bäst. Här serverar vi carnitas i pumpa - perfekt till Halloweenfesten! Tips: gör gärna marinaden dagen innan och låt köttet ligga över natten. Använd en läsk med colasmak, t.ex Coca-Cola eller Pepsi.

1 stApelsin
1 dlKinesisk soja
1 tskCayennepeppar
2 tskChilipulver
1 stLime
1 kgFläskkarré
2 tskTorkad oregano
1 tskSalt
5 klyftaVitlök
2 mskSmör
1 tskSvartpeppar Malen
50 clCoca-cola
Instruktioner
1

Börja med att blanda ihop kryddor, vitlök, soja, apelsin- och limejuice.

2

Skär köttet i små bitar, ca 3 cm x 3 cm.

3

Lägg bitarna i marinaden. Låt stå minst 1 timme men gärna över natten.

4

Tillagning: bryn smöret i en gryta.

5

Ta ut köttet ur marinaden och bryn bitarna i smör tills köttet fått stekyta.

6

Häll över resten av marinaden och Coca cola tills vätskan precis täcker köttet.

7

Låt småputtra i 1-2 timmar. Tillsätt mer Coca cola några gånger. Vätskan kommer koka bort så viktigt att tillsätta mer Coca cola så att köttet aldrig är utan vätska.

8

Efter 1-2 h kommer nästan all vätska ha kokat bort och köttet kommer ha bildat en ljuvlig, seg och kletig massa.

Bild:

Sanna Livijn Wexell