Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Potatis | ||
700 g | Potatis Fast | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
Tillbehör | ||
0,5 st | Gurka | |
0,5 st | Romansallat | |
50 g | Grana Padano | |
Biffar | ||
1 msk | Olivolja | |
0,5 msk | Torkad oregano | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Salt | |
0,75 dl | Ströbröd | |
500 g | Nötfärs | |
150 g | Fetaost | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
400 g | Pastasås Classico | |
1 st | Gul lök | |
1 dl | Standardmjölk | |
1 st | Ägg | |
1 msk | Smör |
Potatis: Sätt ugnen på 200 grader. Skölj potatisen och dela dem på mitten. Lägg potatisen på en plåt och strö över salt och peppar efter smak. Ringla över olivolja och blanda om. Sätt in i ugnen ca 30 min.
Biffar: Vispa ihop ströbröd, mjölk och ägg i en bunke och låt stå och svälla någon minut. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda ner nötfärs och lök i ströbrödsblandningen och krydda med oregano, salt och peppar. Smula i fetaosten och blanda om. Forma små minibiffar av färssmeten och lägg på en tallrik.
Hetta upp en stekpanna med en klick smör och lite olja och stek biffarna gyllenbruna på båda sidor. Sänk sedan värmen och låt dem bli klara på eftervärmen. Tillsätt tomatsåsen när biffarna är klara och låt såsen bli varm.
Tillbehör: Skölj och skär sallad och gurka i mindre bitar. Riv osten på ett rivjärn och strö över biffarna. Servera minibiffarna med potatis och sallad.
Näringsvärde: 732 kcal, 46 g protein, 39 g fett, 46 g kolhydrater.
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla