Citronmarinerad kyckling med bönsallad
Mari Bergman

Citronmarinerad kyckling med bönsallad

30 minEnkelt
257,70 kr
2 portioner77,66 kr per portion
Citronmarinerad kyckling med sallad på haricots verts, vita bönor och basilika är en perfekt rätt att laga när du vill äta gott och nyttigt. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Bönsallad
0,5 mskOlivolja
1 stBasilika - färsk
2 tskVit balsamvinäger
150 gHaricot Verts Färsk
2 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar
0,5 stRödlök
380 gVita Bönor Stora
Kyckling
0,5 tskSalt Fint
1 tskSalvia - torkad
1 stCitron - Eko
0,5 mskOlivolja
2 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar
450 gKycklinglårfile
Instruktioner
1

Kyckling: Blanda samman olja, rivet citronskal, citronsaft, salvia, pressad vitlök, salt och peppar i en bunke. Lägg ner kycklinglårfilén i marinaden och låt marinera i 30 min.

2

Bönsallad: Koka upp vatten i en kastrull. Skär bort ändarna på haricots vertsen och koka dem i ca 1 min. Sila av vattnet och spola haricots vertsen i kallt vatten. Lägg haricots vertsen i en skål. Sila av bönorna och spola i kallt vatten. Blanda med haricots vertsen.

3

Skala och finstrimla rödlök och finhacka basilikan. Blanda med bönorna och tillsätt olja och balsamvinäger. Smaka av bönsalladen med salt och peppar.

4

Kyckling: Hetta upp en grillpanna/stekpanna och stek kycklingen ca 4-5 min/sida.

5

Lägg upp bönsalladen på tallrikar och toppa med kycklingen.

Näringsvärde: 486 kcal, 55 g protein, 16 g fett, 24 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir