Lättstekt ris med ägg och jordnötter
Mari Bergman

Lättstekt ris med ägg och jordnötter

40 minEnkelt
305,00 kr
4 portioner30,99 kr per portion
En lättlagad rätt med asiatiska smaker som är perfekt att laga om du har kokt ris över.

Stekt ris
200 gOstronskivling
200 gHaricot Verts Fryst
2 mskRapsolja
300 gMorötter
1 stGul lök
0,5 tskHonung Flytande
2 mskJapansk soja
1 mskFärsk ingefära
0,5 tskChiliflakes
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
2 klyftaVitlök Vanlig
5 stÄgg
1 mskFisksås - Asiatisk
2 dlBasmatiris
Topping
100 gJordnötter Rostade/Saltade
1 stLime
1 stKoriander - färsk
Instruktioner
1

Stekt ris: Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Låt sedan riset svalna något.

2

Skala och finhacka lök. Skala och riv vitlök och ingefära. Skala morötterna och skär i tunna skivor. Riv svampen i mindre bitar. Skär tinade haricots vertsen i tre delar.

3

Hetta upp hälften av oljan i en stor stekpanna/wok. Fräs lök, vitlök, ingefära och svamp så att svampen blir krispig. Tillsätt morötter, haricots verts och chiliflakes och stek i ytterligare ca 5 min. Rör om då och då.

4

Häll över grönsaksfräset på en tallrik.

5

Hetta upp resten av oljan och stek det kokta riset under omrörning i ca 3-4 min. Tillsätt grönsakerna, soja, fisksås och honung och blanda om.

6

Vispa ihop äggen i en skål. Gör ett ”hål” i mitten av riset för att göra plats för äggen. Häll i äggsmeten och stek äggen i stekpannan så att de stelnar. Blanda om med riset så att äggen fördelas jämnt. Smaka av med salt och peppar.

7

Topping: Toppa det stekta riset med koriander, jordnötter och limeklyftor. Klart att servera!

8

Näringsvärde: 610 kcal, 30 g protein, 27 g fett, 55 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir