Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Stekt ris | ||
200 g | Ostronskivling | |
200 g | Haricot Verts Fryst | |
2 msk | Rapsolja | |
300 g | Morötter | |
1 st | Gul lök | |
0,5 tsk | Honung Flytande | |
2 msk | Japansk soja | |
1 msk | Färsk ingefära | |
0,5 tsk | Chiliflakes | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
5 st | Ägg | |
1 msk | Fisksås - Asiatisk | |
2 dl | Basmatiris | |
Topping | ||
100 g | Jordnötter Rostade/Saltade | |
1 st | Lime | |
1 st | Koriander - färsk |
Stekt ris: Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Låt sedan riset svalna något.
Skala och finhacka lök. Skala och riv vitlök och ingefära. Skala morötterna och skär i tunna skivor. Riv svampen i mindre bitar. Skär tinade haricots vertsen i tre delar.
Hetta upp hälften av oljan i en stor stekpanna/wok. Fräs lök, vitlök, ingefära och svamp så att svampen blir krispig. Tillsätt morötter, haricots verts och chiliflakes och stek i ytterligare ca 5 min. Rör om då och då.
Häll över grönsaksfräset på en tallrik.
Hetta upp resten av oljan och stek det kokta riset under omrörning i ca 3-4 min. Tillsätt grönsakerna, soja, fisksås och honung och blanda om.
Vispa ihop äggen i en skål. Gör ett ”hål” i mitten av riset för att göra plats för äggen. Häll i äggsmeten och stek äggen i stekpannan så att de stelnar. Blanda om med riset så att äggen fördelas jämnt. Smaka av med salt och peppar.
Topping: Toppa det stekta riset med koriander, jordnötter och limeklyftor. Klart att servera!
Näringsvärde: 610 kcal, 30 g protein, 27 g fett, 55 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Haricot Verts Fryst 500g Findus
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko