Pastafrittata med champinjoner, rostad paprika och fetaost

Pastafrittata med champinjoner, rostad paprika och fetaost

45 minEnkelt
284,05 kr
4 portioner37,81 kr per portion
Havrepastan gör inte bara frittatan matigare, utan är också ett bra sätt att ta tillvara på pastarester. Fyllningen kan varieras efter vad som finns hemma, en ugnsomelett är ett perfekt sätt att använd upp grönskaer som börjar se lite ledsna ut. Servera gärna med en god sallad.

2 krmSvartpeppar Malen
0,5 stOregano - färsk
2 klyftaVitlök
250 gFärska champinjoner
200 gPenne
1 dlInlagd Paprika
0,5 tskSalt Fint
1 dlVatten
200 gFetaost
8 stÄgg
1 mskMat & Bak Smör
1 stGul lök
100 gParmesanost
Instruktioner
1

Tillaga havrefusillin enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet, tillsätt lite smör eller olja, rör om och låt svalna.

2

Sätt ugnen på 200 grader.

3

Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och kvarta champinjonerna. Grovhacka paprikan. Repa oreganon från kvistarna och grovhacka bladen.

4

Hetta upp en stekpanna med smör och/eller olja. Fräs champinjonerna några minuter så att vattnet avdunstar och svampen börjar få färg. Tillsätt då lök, vitlök och oregano och fräs ytterligare några minuter. Blanda ner paprikan och pastan och smaka av med salt och peppar.

5

Riv osten och smula fetaosten. Vispa upp ägg och vatten i en skål och rör ner de båda ostarna. Salta och peppra.

6

Smörj en ugnsfast form, ca 20x30 cm. Fördela svampfräset i formen och häll över äggstanningen. Frittatan kan även tillagas i en gjutjärnspanna eller en annan panna som går bra att ha i ugnen.

7

Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter, eller tills frittatan fått fin färg.