Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Oregano - färsk | |
2 klyfta | Vitlök | |
250 g | Färska champinjoner | |
200 g | Penne | |
1 dl | Inlagd Paprika | |
0,5 tsk | Salt | |
1 dl | Vatten | |
200 g | Fetaost | |
8 st | Ägg | |
1 msk | Smör | |
1 st | Gul lök | |
100 g | Parmesanost |
Tillaga havrefusillin enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet, tillsätt lite smör eller olja, rör om och låt svalna.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och kvarta champinjonerna. Grovhacka paprikan. Repa oreganon från kvistarna och grovhacka bladen.
Hetta upp en stekpanna med smör och/eller olja. Fräs champinjonerna några minuter så att vattnet avdunstar och svampen börjar få färg. Tillsätt då lök, vitlök och oregano och fräs ytterligare några minuter. Blanda ner paprikan och pastan och smaka av med salt och peppar.
Riv osten och smula fetaosten. Vispa upp ägg och vatten i en skål och rör ner de båda ostarna. Salta och peppra.
Smörj en ugnsfast form, ca 20x30 cm. Fördela svampfräset i formen och häll över äggstanningen. Frittatan kan även tillagas i en gjutjärnspanna eller en annan panna som går bra att ha i ugnen.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter, eller tills frittatan fått fin färg.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Pasta Penne Rigate 500g Garant
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla