Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Topping | ||
100 g | Tångpärlor Citron | |
30 g | Spenat Blad | |
125 g | Körsbärstomater | |
1,5 dl | Gräddfil | |
0,25 st | Gurka | |
25 g | Grana Padano | |
Rårakor | ||
75 g | Grana Padano | |
0,75 st | Blomkål Färsk | |
150 g | Potatis Fast | |
0,5 dl | Vispgrädde | |
0,5 tsk | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
200 g | Vitkål | |
1 msk | Smör | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Ägg |
Sätt ugnen på 125 grader.
Rårakor: Skölj och grovhacka blomkålen. Skölj och grovhacka vitkålen och skala och riv potatisen. Riv osten grovt på ett rivjärn. Blanda samman i en skål och tillsätt grädde, ägg, salt och peppar.
Hetta upp smör och olja i en varm panna och stek 4 st rårakor i omgångar. Ca 3-4 min på varje sida. Förvara dem i ugnen.
Topping: Skölj salladen. Skölj tomater och gurka. Ta bort kärnhuset på gurkan och tärna smått. Skär tomaterna i kvartar.
Lägg upp rårakorna på tallrikar. Toppa med sallad, tomat, gurka, tångkaviar och en klick gräddfil. Hyvla ost över och servera med detsamma.
Näringsvärde: 680 kcal. 32 g protein, 48 g fett, 29 g kolhydrater.
Bild:
Andrea Klintbjer
1 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria