Löksoppa Maison Rouge

Löksoppa Maison Rouge

50 minEnkelt
295,55 kr
4 portioner40,85 kr per portion
Löksoppa med fin sälta och sötma är också en utmärkt förrätt.

2 dlCider
0,3 stFärsk timjan
3 stHönsbuljong
3 mskOlivolja
200 gFormfranska
100 gRökt Sidfläsk Bit
2 mskFarinsocker
1 kgSilverlök
1,5 lVatten
1 dlMatlagningsvin Vitt
200 gRiven Ost
Instruktioner
1

Skala och hacka all lök. Hetta upp olja i en vid kastrull. Svetta löken en stund. Tillsätt farinsocker, strimlat sidfläsk och repad timjan i kastrullen. Häll på cider, vin och buljong. Koka tills löken är fin och glansig, ca 40 min. Smaka av med salt.

Sätt ugnen på grill. Häll över soppan i portionsskålar. Rosta brödet. Lägg en brödskiva ovanpå soppan i varje skål. Toppa med riven ost.

Gratinera soppan 1 minut under ugnens grillelement. Avsluta med lite svartpeppar ur kvarn.

Bild:

Roland Persson