Gå vidare till huvudinnehåll
Vegansk kantarellpasta
Malin Andersson

Vegansk kantarellpasta

30 minEnkelt
501,70 kr
4 portioner 34,26 kr per portion
Krämig vegansk kantarellpasta med sås på färska kantareller! Välj en pastasort utan ägg för att få rätten vegansk.

400 gTagliatelle
1 krmSvartpeppar Malen
1 klyftaVitlök Färsk
0,5 tskSalt
0,5 dlVitt vin
2 dlHavrebaserad matlagning
300 gKantareller
2 mskGrönsaksfond
1 mskMat & Bak Margarin
0,25 stPersilja - färsk
1 dlVatten
1 stGul lök
Instruktioner
1

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen

2

Skölj och ansa kantarellerna. Stek kantarellerna i en stekpanna tills att vattnet dunstat, rör om ett par gånger under tiden.

3

Finhacka lök, vitlök och persilja.

4

Tillsätt lök och smör/margarin till svampen, fräs ihop ett par minuter.

5

Blanda ned gräddersättning, vatten, vitt vin, fond och persilja. Låt koka ihop.

6

Smaka av med salt och peppar. Blanda ihop kantarellsåsen med den nykokta pastan – klart!

Bild:

Kerstin Eriksson