Pasta Alfredo
Julia Åkerblom

Pasta Alfredo

15 minEnkelt
178,95 kr
4 portioner28,34 kr per portion
Prova på en klassisk Fettuccine Alfredo utan grädde - precis som originalet från Italien! En enkel pastarätt med få ingredienser som garanterat kommer imponera på matgästerna. I detta recept har vi använt torkad fettuccine. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
125 gMat & Bak Smör
300 gParmesanost, (6 dl)
400 gSpaghetti & Bandpasta
Från ditt skafferi
5 dlVatten
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Hel
Instruktioner
1

Riv parmesanosten så fint det bara går. Detta kommer underlätta när osten sen ska smälta ihop med pastan.

2

Koka upp ca 4 liter vatten. Ha i en handfull med salt.

3

Smält smöret på medelvärme i en stekpanna.

4

Koka fettuccinen ca 3 min kortare än tidsangivelsen på förpackningen. Stäng sedan av värmen på pastakastrullen.

5

Ta 2 dl pastavatten direkt från kastrullen ner i stekpannan med smält smör. Sätt på medelhög värme och låt smöret samt pastavattnet koka upp ordentligt.

6

Sänk värmen i stekpannan till låg temperatur (3 av 9 på spisen). Lyft i pastan med en slev direkt från kastrullen ned i stekpannan och rör runt med en tång så att pastan täcks av smöret.

7

Tillsätt i 1 dl parmesanost och rör runt pastan i det med hjälp av tången tills osten smält. Tillsätt ytterligare 1 dl pastavatten och låt det sjuda in i pastan.

8

Upprepa steg 7 tills du har tillsatt 5 dl parmesan (spara 1 dl till servering) och resterande 2 dl pastavatten. Rör hela tiden runt med tången så att pastan, smöret, vattnet och osten blir ett. Smaka av pastan och se att den har rätt konsistens.

9

Om du tycker att det behövs kan du ha i mer parmesan eller mer pastavatten. När alltsammans gått ihop ska du ha en glansig pasta med lite ostsås i botten av pannan.

10

Lägg upp pastan på tallrikar. Strö över finriven parmesan och dra några rejäla tag med pepparkvarnen ovanpå. Servera meddetsamma.

Servera din fettuccine Alfredo i/på varma tallrikar - då håller den sig varm och krämig utan att den koagulerar. Sätt in tallrikarna i ugnen på 175 grader i cirka 5 minuter innan det är dags att servera Alfredon.

Bild:

Nurlan Emir