Gräddpocherad torsk med knaperstekt bacon
Mari Bergman

Gräddpocherad torsk med knaperstekt bacon

30 minEnkelt
465,85 kr
4 portioner87,38 kr per portion
Otroligt saftig och god fiskrätt med härligt krispigt bacon på toppen. Gräddpochera innebär att fisken sakta får sjuda i grädden vilket är det som gör den extra saftig och len.

Torsk
150 gRökt Sidfläsk Bit
0,5 stGul lök
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 mskDijonsenap
1 mskFiskfond
1 krmSalt Fint
0,5 mskMat & Bak Smör
3 dlVispgrädde
600 gTorskfilé Färsk
Tillbehör
700 gPotatis Fast
150 gSugarsnaps
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka potatisen i lättsaltat vatten.

2

Torsk: Tärna fläsket och stek det krispigt i en panna utan fett. Häll över fläsket på hushållspapper för att få bort överflödigt fett.

3

Skär torsken i portionsbitar och salta och peppra försiktigt efter smak.

4

Skala och finhacka löken och fräs mjuk i fettet som är kvar i pannan. Tillsätt ev lite smör om det behövs. Tillsätt grädde, fiskfond och dijonsenap och låt det få ett uppkok. Sänk värmen och lägg ner torskbitarna. Låt torsken sjuda sakta ca 5-7 min.

5

Tillbehör: Koka sugar snapsen 1 min i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och lägg upp i en skål.

Strö det knaperstekta sidfläsket över fisken och servera tillsammans med kokt potatis och sugar snaps.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 705 kcal, 38 g protein, 46 g fett, 35 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell