Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 dl | Vispgrädde | |
1 msk | Smör | |
400 g | Penne | |
0,5 tsk | Svartpeppar Malen | |
1 st | Zucchini | |
100 g | Mandlar rostade | |
2 klyfta | Vitlök | |
200 g | Fetaost | |
1 tsk | Salt | |
600 g | Kycklingfile Fryst | |
0,5 st | Purjolök |
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet, tillsätt en klick smör eller lite olja och håll varmt fram till servering.
Skär kycklingfiléerna i munstora bitar. Dela zucchinin på hälften och skär sedan i sneda skivor. Dela purjolöken längs med, skölj den och skär sedan i strimlor. Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
Hetta upp en stor stekpanna med smör eller olja. Stek kycklingen tills den får fin färg. Tillsätt zucchinin och fortsätt fräsa ytterligare några minuter. Tillsätt sedan purjolök och vitlök och stek vidare tills löken mjuknat något. Slå över grädden och låt koka ihop i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Hacka mandeln lätt.
Servera pastan tillsammans med den krämiga kyckling- och zucchinisåsen. Smula över fetaost och toppa med rostad mandel.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Pasta Penne Rigate 500g Garant
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
2 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt