Gå vidare till huvudinnehåll
Grön julpaj

Grön julpaj

1 t 30 minEnkelt
307,75 kr
10 portioner 16,67 kr per portion
Grön julpaj

Fyllning
2 dlCheddarost
250 gGrönkål
1 mskSmör
3 stRödlök
Pajdeg
0,75 dlKvarg 10 procent
2,5 dlVetemjöl
75 gSmör
Garnering
2 dlValnötter
Äggstanning
1 dlStandardmjölk
2 dlVispgrädde
3 stÄgg
Instruktioner
1

arbeta snabbt ihop degen, tryck ut den i pajform med hög kant, ca 24 cm i diameter. Nagga med gaffel och låt stå kallt 30 minuter.

2

Grovhacka grönkålen och koka den i lätt saltat vatten i några minuter. Låt rinna av. Skala, skiva och fräs lök och kål i smör på inte alltför hög värme. Salta och peppra.

3

Förgrädda pajskalet i 200° varm ugn i ca 10 minuter.

4

Vispa ihop äggstanningen. Lägg kålblandningen och osten i det förgräddade pajskalet. Slå på äggstanningen, strö över valnötterna och grädda i nedre delen av ugnen på 200° i 35-40 minuter.

5

Servera pajen varm, ljummen eller kall.