Gå vidare till huvudinnehåll
Stekt vegochorizo med hemgjord snabbsurkål och ugnsrostad potatis
Mari Bergman

Stekt vegochorizo med hemgjord snabbsurkål och ugnsrostad potatis

45 minEnkelt
230,70 kr
4 portioner 18,27 kr per portion
Vegetarisk chorizo med klassiska tillbehör. Att göra hemgjord surkål är både lätt och gott!

Surkål
0,5 dlVatten
35 gDill - fryst
2,5 mskVitvinsvinäger
1 stÄpple Golden Delicius
300 gVitkål
1 tskKummin
0,5 stGul lök
4 stEnbär
0,75 tskSalt
Tillbehör
2 mskOlivolja
1 krmSalt
1 mskSenap Grovkornig
800 gPotatis Fast
Korv
280 gVegetarisk Korv
0,5 mskOlivolja
Instruktioner
1

Tillbehör: Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och tärna potatisen. Lägg potatistärningarna i en ugnsfast form och tillsätt olivolja och salt efter smak. Blanda om ordentligt med händerna och sätt in i ugnen ca 30 min.

2

Surkål: Skiva vitkålen tunt och skölj den. Skölj och riv äpplet och skala och skiva den gula löken tunt. Finhacka enbären. Lägg allting i en kastrull och tillsätt vitvinsvinäger, kummin, salt och vatten. Låt vitkålen småsjuda under lock i ca 15 min. Rör om då och då. När vitkålen är mjuk så är den klar. Häll upp i en skål och låt den svalna något. Tillsätt finhackad dill och blanda om.

3

Korv: Hetta upp en panna med lite olja. Gör några snitt i korvarna och stek dem gyllene ca 5 min tills de är genomstekta.

Servera vegochorizon med ugnsrostad potatis, surkål och senap.

Näringsvärde: 485 kcal, 16 g protein, 25 g fett, 48 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell