Gå vidare till huvudinnehåll
Grekisk sallad och tsatsiki med yoghurt- och citrusmarinerad filé
Hemmakock

Grekisk sallad och tsatsiki med yoghurt- och citrusmarinerad filé

1 tEnkelt
380,55 kr
4 portioner 55,03 kr per portion
Grekisk sallad som riktigt andas sommar, grillat och härliga semesterdagar!

Tsatsiki
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stCitron
0,5 stDill - färsk, (0,5 dl)
0,5 tskSalt
2,5 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
1 klyftaVitlök Vanlig
1 stGurka
Grekisk sallad
2 mskOlivolja
1 mskRödvinsvinäger
1 tskTorkad oregano
1 stGurka
300 gFetaost
1 stGul lök
200 gKalamataoliver, (2 dl)
1 krmFlingsalt
0,5 krmSvartpeppar Malen
3 stVanliga Tomater
Kyckling
1 mskOlivolja
400 gFärsk kycklingfilé, (4 st)
2 dlYoghurt Naturell
1 stCitron
0,5 tskSalt
Instruktioner
1

Dela med en vass kniv filéerna på höjden så att du får två tunna filéer.

2

Blanda yoghurt, citronsaft (från en halv citron), citronskal, salt och olivolja i en plastpåse. Lägg ner kycklingen och låt marinera i kylen, helst över natten.

3

Dela gurkan till tsatsikin på längden och skrapa ur kärnhuset. Riv gurkan grovt, salta och låt den ligga på en skärbräda i cirka 10 minuter. Krama sedan ur vätskan ordentligt. Blanda gurkan med yoghurt, pressad vitlök, citronsaft och hackad dill. Ta några varv med pepparkvarnen över alltihop.

4

Skär gurkan och tomaterna till salladen i skivor. Skala och skär löken i tunna skivor. Lägg upp i en skål tillsammans med oliver, fetaost och oregano.

5

Blanda vinäger och olja och häll det över salladen. Smula över lite flingsalt och ta några varv med pepparkvarnen över alltihop.

6

Skrapa av marinaden från kycklingen, lägg kycklingen i en bunke och blanda den med 1 msk olja.

7

Grilla sedan på direkt värme över glöden, i cirka 4 minuter på varje sida. Vänd den då och då så att den blir jämnt grillad. Servera kycklingen direkt med den grekiska salladen och tsatsikin.

Bild:

Marcus Lawett