Gå vidare till huvudinnehåll
Fläskfilégryta med ris och grönsaker
Mari Bergman

Fläskfilégryta med ris och grönsaker

30 minEnkelt
258,30 kr
4 portioner 36,22 kr per portion
Krämig fläskfilégryta som går snabbt att laga. Grytan uppskattas av hela familjen! (Tastelines Barnkasse v42 2016) <a href="/matkassar/mathems-matkasse-barn-familj">(MatHems familjekasse v10 2018)</a>

Fläskfilégryta
1 krmSalt
1 mskJapansk soja
1 mskSmör
1 krmSvartpeppar Malen
500 gFläskfilé
1 mskOlivolja
1 klyftaVitlök Vanlig
1 stGul lök
3 dlVispgrädde
2 tskSenap Skånsk
1 mskKalvfond Buljong
Tillbehör
125 gKörsbärstomater
1 stRöd Paprika
3 dlBasmatiris
0,5 stGräslök - färsk
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

2

Fläskfilégryta: Putsa och skär fläskfilén i ganska tunna bitar. Skala och finhacka löken. Fräs köttet och löken i olja och smör. Salta och peppra lite försiktigt efter smak.

3

Tillsätt grädde, köttfond, soja och senap i pannan och låt det koka ihop.

4

Tillbehör: Skölj och skär grönsakerna i bitar och lägg upp i en skål. Skölj och finhacka gräslöken.

Servera fläskfilégrytan med ris och grönsaker och dekorera med gräslök.