Gå vidare till huvudinnehåll
Kokt torsk med äggsås potatis och ärtsallad
Mari Bergman

Kokt torsk med äggsås potatis och ärtsallad

30 minEnkelt
299,75 kr
4 portioner 46,36 kr per portion
En klassisk svensk kokt torsk med äggsås.

Sallad
0,5 tskSalt
0,5 stGurka
0,5 stRödlök
250 gGröna Ärtor
Torsk
550 gTorskfilé
0,5 tskSalt
1,5 mskFiskfond
5 dlVatten
Tillbehör
1 stCitron
900 gPotatis Fast
Sås
3 dlMellanmjölk
1,5 mskVetemjöl
0,5 stPersilja - färsk
2 krmSalt
2 stÄgg
1 krmVitpeppar Malen
Instruktioner
1

Hårdkoka äggen: Lägg äggen i en kastrull och fyll på med vatten så att det precis täcker. När vattnet börjar koka tar det ca 8-10 min tills äggen är klara. Spola dem sedan under kallt vatten.

2

Koka potatisen mjuk i lätt saltat vatten.

3

Sås: Vispa ihop mjöl och lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Låt koka ca 3 min. Smaksätt med salt och peppar och ställ åt sidan.

4

Tillbehör: Tina ärtorna i lite vatten i en kastrull på spisen. Finhacka rödlöken och skär gurkan i små tärningar. Blanda samman och krydda med en nypa salt.

5

Torsk: Koka upp vatten och fiskfond i en vid kastrull. Salta fiskbitarna och lägg ner dem i buljongen. Sjud på svag värme under lock ca 3 min. Tag upp fisken med en hålslev och lägg den på ett fat, håll den varm genom att sätta folie över.

6

Sås: Skala och hacka äggen. Finhacka persiljan. Koka upp såsen och vänd försiktigt ner persilja och ägg. Slå såsen över fisken och servera med kokt potatis, ärtsallad och citronklyftor.

Näringsvärde: 474 KCAL 48g Protein 10g Fett 50g Kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd