Gå vidare till huvudinnehåll
Teriyaki - stekt kyckling i marinad

Teriyaki - stekt kyckling i marinad

50 minEnkelt
104,90 kr
4 portioner 22,83 kr per portion
Tillsätt 0,5 dl sake eller torr sherry i marinaden. Använd gärna fisk t.ex makrill, lax eller tonfisk i stället för kyckling. Gör då marinaden utan vitlök.

1 stKyckling Hel
Marinad
1 tskStrösocker
1 klyftaVitlök Vanlig
1 dlMirin
2 mskMatolja
1 dlJapansk soja
Instruktioner
1

Skär kycklingen i bitar och ta bort benen. Skär den därefter i något mindre bitar.

2

Blanda till marinaden.

3

Lägg bitarna i marinaden. Låt bitarna ligga i marinaden ca 30 min.

4

Bryn bitarna i matolja under svag värme tills de blir möra.

5

Servera med kokt ris och gärna med sallad.