Pepparkaksbiskvier
Anna Nilsson

Pepparkaksbiskvier

2 tEnkelt
119,80 kr
1 portion63,25 kr per portion
Imponera på glöggfesten med dessa biskvier fyllda med pepparkakssmörkräm och läckert dekorerade med kristyr. Fler recept: Pepparkaksrutor med lingon, Glutenfria krispiga pepparkakor, Pepparkakor

Smörkräm
1 tskVaniljsocker
160 gMat & Bak Smör
2 tskKanel Malen
1 tskNejlikor Malda
140 gFlorsocker
1 tskKardemumma Mald
Biskvibottnar
100 gSötmandel Naturell
2 stÄgg
100 gStrösocker
Dekoration
200 gMörk Blockchoklad
Kristyr
1 stÄgg
4 dlFlorsocker
1 tskÄttiksprit
Instruktioner
1

Biskvibottnar: Finhacka sötmandeln i en matberedare. Tillsätt socker och äggvita (spara äggulorna till smörkrämen). Mixa till en slät massa. Spritsa ut små runda bottnar på ett bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 175° i ca 15 minuter. Lossa bottnarna från bakplåtspappret och låt svalna på ett galler.

Smörkräm: Vispa smöret mjukt i en bunke. Tillsätt florsocker, vaniljsocker, kanel, kardemumma, nejlikor och äggulor. Vispa smörkrämen luftig. Bred smörkrämen toppigt på de uppochnedvända bottnarna. Ställ kallt så att krämen stelnar. Smält chokladen över vattenbad och doppa sedan biskvierna i chokladen.

Kristyr: Blanda äggvita och florsocker. Späd med ättikssprit till en trögflytande massa. Lägg kristyren i en spritspåse och dekorera de chokladdoppade biskvierna.

Bild:

Sanna Livijn Wexell