Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fyllning | ||
100 g | Morötter | |
1 msk | Rapsolja | |
125 g | Sparris Färsk | |
150 g | Shiitake-svamp | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
2 st | Schalottenlök | |
Pannkaka | ||
1 msk | Majsstärkelse | |
2 dl | Vatten | |
1 tsk | Salt | |
2 dl | Kokosmjölk | |
2 tsk | Torkad gurkmeja | |
2,5 dl | Rismjöl | |
1 msk | Rapsolja | |
Topping | ||
1 st | Koriander - färsk | |
180 g | Böngroddar | |
30 g | Färsk bladspenat | |
100 g | Salladslök | |
Dippsås | ||
0,5 st | Lime | |
0,5 dl | Strösocker | |
1,5 tsk | Chiliflakes | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1,5 dl | Vatten | |
1 dl | Tamarisoja |
Pannkaka: Blanda rismjöl, majsstärkelse, gurkmeja, salt, kokosmjölk och vatten i en skål. Vispa till jämn smet. Låt vila i ca 30 min.
Dippsås: Blanda soja med hett vatten i en skål. Tillsätt socker och rör tills det löst upp sig. Dela limen och pressa i saften från en halvan. Tillsätt skalad och riven vitlök och chiliflakes.
Fyllning: Finhacka den röda chilin och skala och hyvla moroten med potatisskalare. Ställ åt sidan.
Skiva shiitakesvamp, skala och finhacka schalottenlök och strimla sparris.
Hetta upp olja i en liten panna och stek försiktigt shiitakesvamp och schalottenlök någon min. Tillsätt strimlad sparris och stek med tills den mjuknat.
Lägg shiitake, schalottenlök, sparris, morot och chili i en skål och häll på ca 1/2 dl dippsås. Rör runt, ställ åt sidan och låt dra.
Pannkaka: Hetta upp 1 msk olja i en stor panna. Fördela ca 1 dl pannkakssmet i pannan och rör den i cirkelrörelser tills smeten är jämnt fördelad.
Stek pannkakan i ett par min eller tills botten blivit gyllenbrun. Vänd och stek färdigt.
Servering: För över pannkakan på en tallrik utan att vika den. Fyll den med böngroddar, marinerade grönsaker och strimlad salladslök. Toppa med koriander och babyspenat och servera med dippsås!
Näringsvärde: 882 kcal, 20 g protein, 39 g fett, 108 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria