Gå vidare till huvudinnehåll
Pastapesto med kyckling och mascarpone
Mari Bergman

Pastapesto med kyckling och mascarpone

20 minEnkelt
275,80 kr
4 portioner 40,18 kr per portion
Supersnabb och krämig pastarätt med pesto och mascarpone. Perfekta middagen en kväll när tiden är knapp.

Tillbehör
250 gKörsbärstomater
Pastapesto med kyckling
1 krmSvartpeppar Malen
150 gMascarpone
1 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSalt
150 gPesto Grön
1 mskOlivolja
650 gFärsk kycklingfilé
0,5 stGul lök
400 gFarfalle
50 gGrana Padano
Instruktioner
1

Pastapesto med kyckling: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2

Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla kycklingen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen med löken. Krydda med salt och peppar efter smak.

3

Tillsätt pesto, mascarpone och riven grana padano. Låt det koka ihop på svag värme.

4

Sila av pastavattnet och tillsätt pastan till kycklingsåsen. Blanda om ordentligt och smaka av med ev mer salt och peppar.

5

Tillbehör: Skölj och halvera tomaterna och servera till pastan.

Näringsvärde: 853 kcal, 51 g protein, 32 g fett, 73 g kolhydrater.

Bild:

Asel Al Baldawi