Gå vidare till huvudinnehåll
Pizza bianco med getost, persika och sparris
Mari Bergman

Pizza bianco med getost, persika och sparris

30 minMedel
241,25 kr
4 portioner 43,32 kr per portion
Den här underbara pizzan har vi gjort utan tomatsås och istället använt matlagningsyoghurt som bas och sedan toppat med godsaker som getost, persika och sparris. Att använda färdiga pizzabottnar är toppen när man varken orkar eller hinna göra egen deg. En riktig favoritpizza!

Pizza
400 gPizzadeg
1 tskHonung Flytande
150 gGetost, Chevre
50 gPinjenötter
2 dlYoghurt för Matlagning
125 gSparris Färsk
1 stRödlök
240 gFärsk persika
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
Övrigt
1 stBakplåtspapper
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200-225 grader.

2

Pizza: Bred ut 1 dl yoghurt på varje pizzabotten. Skölj och skiva persikorna och skala och skiva rödlöken tunt. Skär bort det träiga längst ner på sparrisen och skär sparrisen i tunna skivor på längden. Skiva getosten.

3

Fördela persikoskivor, getost, rödlök och sparris över pizzabottnarna. Ringla över lite honung och grädda i ugnen ca 10-15 min beroende på ugnstyp.

4

Ta ut pizzan och strö över pinjenötter och krydda med salt och peppar efter smak.

Bild:

Sanna Livijn Wexell