Gå vidare till huvudinnehåll
Saffransris med tahdig
Iran Bina

Saffransris med tahdig

1 t 30 minEnkelt
67,45 kr
4 portioner12,37 kr per portion
Smakrikt och fluffigt persiskt ris. På botten i kastrullen bildas en mycket omtyckt krispig riskaka med saffran som kallas för tahdig. Använd gärna en kastrull eller gryta med teflon för bästa resultat. Det här goda riset passar perfekt att servera till djoje kabab och kabab kobide.

1 mskRapsolja
0,3 gSaffran
4 dlLångkornigt Ris
1 mskSmör
0,5 dlVatten
Instruktioner
1

Skölj riset i kallt vatten. Blötlägg riset i ca 30 min i 2 liter vatten.

2

Häll bort blötläggningsvattnet.

3

Koka upp 2 liter vatten i en stor kastrull.

4

Tillsätt riset, koka upp och låt koka i 10 min.

5

Häll av kokvattnet och skölj riset i kallt vatten.

6

Häll rapsolja, smör, vatten och saffran i en stor teflonkastrull med lock. Tillsätt riset och lägg på locket. Låt riset ångkoka på svag värme i ca 45 min.

7

Lägg upp riset på ett fat och vänd sedan över den stekta och krispiga saffransbotten och lägg som ett lock över riset.

Bild:

Sam Britz