Saffransglass med karamelliserade valnötter
Mari Bergman

Saffransglass med karamelliserade valnötter

15 minEnkelt
164,90 kr
8 portioner15,07 kr per portion
Lättgjord glass som passar perfekt till julfikat eller som dessert på självaste julafton. Glassen går utmärkt att förbereda och bör stå minst 6 timmar i frysen innan servering.

Karamelliserade valnötter
1 dlValnötter
1 mskStrösocker
1 krmFlingsalt
1 mskMat & Bak Smör
1 stBakplåtspapper
Saffransglass
397 gKondenserad mjölk
1 gSaffran
5 dlVispgrädde
1 mskStrösocker
1 krmFlingsalt
Instruktioner
1

Saffransglass: Mortla samman saffran med socker och flingsalt. Blanda med grädden i en skål och vispa fluffigt med en elvisp.

2

Tillsätt kondenserad mjölk i den vispade grädden och blanda om försiktigt.

3

Häll smeten i en avlång brödform och ställ in i frysen i 6 tim.

4

Topping: Grovhacka valnötterna. Värm smöret i en stekpanna och rosta valnötterna i 1 min, tills de är gyllenbruna. Strö över socker och salt och blanda om. Rosta i ytterligare 1 min tills sockret har karamelliserats. Häll upp nötterna på ett bakplåtspapper och låt svalna helt.

5

Lägg upp glassen i glas och toppa med karamelliserade valnötter. Klart att servera!

Bild:

Nurlan Emir