Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Broccolimos | ||
2 dl | Broccoli Fryst | |
1 dl | Vatten | |
1 msk | Tomatpuré | |
1 st | Vanliga morötter | |
100 g | Nötfärs | |
1 krm | Vitlökspulver | |
2 dl | Passerade Tomater | |
1 msk | Basilika - färsk | |
1 msk | Olivolja | |
3 msk | Vispgrädde | |
1 dl | Mjölk | |
100 g | Spaghetti | |
1 krm | Torkad oregano | |
2 tsk | Timjan - torkad |
Koka upp köttfärsen i en kastrull med vatten. Koka till färsen är helt tillagad.
Koka upp broccolin i kastrull med vatten. Mixa till en puré.
Koka spaghettin utan salt!
Skala och dela moroten i småbitar. Lägg ner i färsen och låt koka tills moroten mjuknat.
Häll av överblivet vatten från kastrullen med färs och morot. Häll ner grädde, mjölk, tomatpuré, passerade tomater, färsk timjan och basilika. Mixa!
Smaka av med oregano och vitlökspulver och rör ner olivoljan. Klart!
Broccolimos
Bild:
Linda Malmström
1 Vitlökspulver 49g Santa Maria