Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Marinad | ||
1 msk | Vit balsamvinäger | |
1 msk | Honung Flytande | |
2 msk | Japansk soja | |
0,5 dl | Rapsolja | |
Fläskkarré | ||
4 krm | Salt | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
600 g | Fläskkarré Skivor | |
Sallad | ||
1 tsk | Flingsalt | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
250 g | Jordgubbar Färska | |
65 g | Färsk bladspenat | |
3 dl | Quinoa | |
170 g | Getost, Chevre | |
2 msk | Olivolja | |
1 msk | Vit balsamvinäger | |
0,5 st | Rödlök |
Marinad: Blanda ihop rapsolja, soja, balsamvinäger och honung i en stor skål.
Fläskkarré: Lägg ner fläskkarréskivorna i marinaden och låt de marinera i minst 20 min.
Sallad: Koka quinoa enligt anvisningar på förpackningen. Sila av vattnet och spola quinoan kall.
Skölj spenat och jordgubbar. Halvera jordgubbarna och skala och skiva rödlöken tunt. Blanda samman alla ingredienser med den kokta kalla quinoan. Tillsätt olja och balsamvinäger. Smaka av salladen med salt och peppar. Lägg upp salladen på ett fat och smula över getosten.
Fläskkarré: Salta och peppra köttet på båda sidor. Grilla eller stek köttet i en panna i ca 4-5 min/ sida så att köttet får en fin stekyta och blir genomstekt. Låt köttet vila i 2-3 min innan du skivar upp det.
Servera den grillade fläskkarrén med getost- och jordgubbssallad. Ät och njut!
Näringsvärde: 812 kcal, 44 g protein, 49 g fett, 47 g kolhydrater.
Bild:
Nurlan Emir
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1