Gå vidare till huvudinnehåll
Grillad fläskkarré med getost- och jordgubbssallad
Mari Bergman

Grillad fläskkarré med getost- och jordgubbssallad

30 minEnkelt
368,60 kr
4 portioner69,05 kr per portion
Fräsch och somrig rätt med grillad fläskkarré med en läcker och lättlagad sallad på getost och jordgubbar. Du kan välja valfritt gryn men testa gärna svart quinoa, det blir en riktig härlig färgkombination ihop med de röda jordgubbarna och den vita getosten. Lägg gärna in köttet i marinaden redan kvällen innan.

Marinad
1 mskVit balsamvinäger
1 mskHonung Flytande
2 mskJapansk soja
0,5 dlRapsolja
Fläskkarré
4 krmSalt Fint
2 krmSvartpeppar Malen
600 gFläskkarré Skivor
Sallad
1 tskFlingsalt
2 krmSvartpeppar Malen
250 gJordgubbar Färska
65 gFärsk bladspenat
3 dlQuinoa
170 gGetost, Chevre
2 mskOlivolja
1 mskVit balsamvinäger
0,5 stRödlök
Instruktioner
1

Marinad: Blanda ihop rapsolja, soja, balsamvinäger och honung i en stor skål.

2

Fläskkarré: Lägg ner fläskkarréskivorna i marinaden och låt de marinera i minst 20 min.

3

Sallad: Koka quinoa enligt anvisningar på förpackningen. Sila av vattnet och spola quinoan kall.

4

Skölj spenat och jordgubbar. Halvera jordgubbarna och skala och skiva rödlöken tunt. Blanda samman alla ingredienser med den kokta kalla quinoan. Tillsätt olja och balsamvinäger. Smaka av salladen med salt och peppar. Lägg upp salladen på ett fat och smula över getosten.

5

Fläskkarré: Salta och peppra köttet på båda sidor. Grilla eller stek köttet i en panna i ca 4-5 min/ sida så att köttet får en fin stekyta och blir genomstekt. Låt köttet vila i 2-3 min innan du skivar upp det.

6

Servera den grillade fläskkarrén med getost- och jordgubbssallad. Ät och njut!

Näringsvärde: 812 kcal, 44 g protein, 49 g fett, 47 g kolhydrater.

Bild:

Nurlan Emir