Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Bönchili | ||
2 tsk | Rosmarin - torkad | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Salt | |
2 klyfta | Vitlök Färsk | |
1 msk | Japansk soja | |
680 g | Krossade Tomater | |
2 dl | Rött matlagningsvin | |
1 msk | Vit balsamvinäger | |
150 g | Majskorn | |
0,5 tsk | Chiliflakes | |
200 g | Riven Texmexost | |
230 g | Tacosås | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
1 msk | Torkad oregano | |
336 g | Tortilla | |
1 msk | Strösocker | |
2 msk | Olivolja | |
2 st | Gul lök | |
1 tsk | Spiskummin | |
680 g | Blandade bönor | |
200 g | Vanliga morötter | |
Sallad | ||
2 krm | Flingsalt | |
0,5 st | Rödlök | |
2 st | Vanliga Tomater | |
150 g | Majskorn | |
1 st | Avokado | |
2 msk | Olivolja | |
0,5 st | Isbergssallat | |
1 msk | Vinäger |
Sätt ugnen på 200 grader.
Bönchili: Skala och skiva löken och skala och grovhacka vitlöken. Skala och riv morötterna grovt.
Hetta upp olivoljan i en djup stekpanna och bryn löken tills den blir mjuk och har fått lite färg. Tillsätt de rivna morötterna, rosmarin, oregano, spiskummin, timjan, chiliflakes, salt och peppar. Fräs ytterligare 2 minuter. Tillsätt vin, krossade tomater, socker, soja och balsamvinäger och låt såsen puttra ihop ca 30 min utan lock tills såsen har reducerat ihop och blivit tjock.
Skölj bönorna och tillsätt dem och majsen till chilin. Smaka av ytterligare med ev salt och peppar.
Fyll varje tortillabröd med chiliröra och rulla ihop. Lägg dem med skarven neråt i en oljad ugnsfast form. Täck med tacosås och riven ost och gratinera i ugn ca 10 min.
Sallad: Skölj alla salladsingredienser. Skär salladen i mindre bitar, tärna tomat och avokado och skala och finstrimla rödlöken. Blanda i en skål och tillsätt majsen. Ringla över lite olja och vinäger och krydda med en nypa flingsalt.
Näringsvärde: 824 KCAL 36 G PROTEIN 28 G FETT 90 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Matlagningsvin Rött 250ml Garant
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria