Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tomatsallad | ||
4 st | Vanliga Tomater | |
1 st | Rödlök | |
50 g | Pinjenötter | |
250 g | Körsbärstomater Gula | |
300 g | Ciabatta | |
Pesto | ||
35 g | Pinjenötter | |
50 g | Parmesanost | |
1 klyfta | Vitlök Färsk | |
Tillagning av musslorna | ||
3 dl | Vatten | |
0,5 st | Bladpersilja - färsk | |
0,33 cl | Matlagningsvin Vitt | |
4 klyfta | Vitlök Färsk | |
1 msk | Fänkål Krydda | |
2 st | Schalottenlök | |
2 msk | Olivolja | |
1 900 g | Blåmusslor |
Tvätta blåmusslorna i kallt vatten. Fräs lök, vitlök, fänkål och fänkålsfrö i olivolja. Tillsätt musslor och persilja. Häll på lika delar vitt vin och vatten. Koka under lock i ca 5 minuter. De musslor som inte har öppnat sig är inte bra, så dem är bara att slänga. Lyft upp musslorna. Spara spadet - det används vid servering.
Pesto: Kör pinjenötter, parmesan och vitlök I en mixer. Häll i oljan i en tunn stråle. Tillsätt basilikan, spara några blad till garnering och mixa lite till. Smaka av med salt och peppar.
Skär tomaterna i grova bitar. Skiva salladslök och rödlök tunt.
Värm upp blåmusselspadet. Lägg i grönsaker och musslor. Värm upp och vänd i pesto. Garnera med basilika och pinjenötter.
Servera med grillad ciabatta
1 Ciabatta Surdegsbullar EKO/KRAV Fryst Il Fornaio