Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Nudelsallad | ||
150 g | Sugarsnaps | |
0,5 st | Rödlök | |
70 g | Färsk bladspenat | |
1 msk | Japansk soja | |
2 msk | Rapsolja | |
200 g | Glasnudlar | |
1 krm | Salt | |
400 g | Minimajs | |
100 g | Rädisor | |
Lax | ||
600 g | Laxfilé | |
Marinad | ||
1 msk | Sesamolja | |
1 msk | Vitvinsvinäger | |
1 g | Vitlök Vanlig | |
3 msk | Strösocker | |
5 msk | Japansk soja |
Lax: Dela laxen i 4 jämnstora bitar.
Marinad: Riv vitlök och rör ihop ingredienserna till marinaden. Lägg laxbitarna i marinaden och ställ eventuellt i kylen över natten.
Nudelsallad: Mjuka upp nudlarna genom att koka dem enligt anvisningen på förpackningen, men förkorta tiden med 2 minuter. De ska vara spänstiga. Skölj med iskallt vatten.
Lax: Ta upp laxen och torka av den något. Spara marinaden. Stek i medelhet panna, först på ena sidan cirka 3 minuter, sedan den andra sidan i ytterligare 2 minuter.
Nudelsallad: Dela minimajs, rädisor och sugarsnaps på mitten. Skär rödlöken i klyftor. Hetta upp en panna med lite olja tills den är rykande het. Stek hastigt minimajs, spenat och rödlök till nudelsalladen. Häll över 1 msk marinad från laxen och tillsätt sojan. Lägg i nudlar, rädisor och sugar snaps och låt bli genomvarmt.
Servera laxen tillsammans med den varma nudelsalladen. Lägg gärna nudlarna som en bädd och toppa med laxen.
Näringsvärde: Kcal: 594, Fett: 19 g, Protein: 33 g, Kolhydrater: 71 g
Bild:
Daniel Ohlsson
2 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko