Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 krm | Kryddpeppar Hel | |
3 st | Lagerblad | |
200 g | Tofu | |
0,5 st | Rödlök | |
1 dl | Strösocker | |
1 krm | Flingsalt | |
0,5 dl | Ättiksprit | |
100 g | Morötter | |
2 dl | Vatten |
Koka ihop vatten, ättiksprit, socker, lagerblad, 10 st kryddpepparkorn och flingsalt i en kastrull tills sockret löser sig.
Skär tofun i silliknande bitar.
Skala moroten och hyvla långa remsor. Skala och strimla rödlöken.
Lägg ner tofu, morot och rödlök i en glasburk och tillsätt lagen. Sätt på locket och låt stå i kylen över natten.
Servera på julbordet.
Bild:
Nurlan Emir