Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Garnering | ||
50 g | Grönkål | |
Rotselleri | ||
4 msk | Olivolja | |
2 tsk | Flingsalt | |
2 kg | Rotselleri, (2 st) | |
1 st | Aluminiumfolie | |
Senapstäcke | ||
1 krm | Salt | |
1 dl | Ströbröd | |
1 msk | Potatismjöl | |
4 msk | Senap Grovkornig | |
2 msk | Rapsolja |
Värm ugnen till 200 grader.
Rotselleri: Skala rotsellerin runt om. Skär bort den grövsta delen med en kniv.
Skär ½ cm djupt rutmönster på toppen av varje rotselleri och lägg dem på varsitt folieark.
Gnid in rotsellerin med oljan och saltet. Vik ihop folien och lägg över på en ugnsplåt men låt toppen på folien vara lite öppen så att ångan kan passera. Baka i ca 2 tim tills rotsellerin är mjuk.
Senapstäcke: Blanda ihop olja, senap, potatismjöl och salt.
Ta ut rotsellerin ur ugnen.
Höj ugnstemperaturen till 225 grader.
Ta ur rotsellerin ur folien och lägg tillbaka dem på plåten. Pensla rotsellerin med senapskrämen och strö över ströbrödet. Griljera i ugnen i ca 10 min.
Lägg upp rotsellerin på en skärbräda och dekorera med färsk grönkål. Servera istället för julskinka.
Bild:
Simon Bajada
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Potatismjöl 500g Lyckeby Kockens