Gå vidare till huvudinnehåll
Hjortronsill med tillbehör
Mari Bergman

Hjortronsill med tillbehör

30 minEnkelt
196,70 kr
8 portioner 15,82 kr per portion
Hemgjord sill med fräsch smak av hjortron och gurkmeja. Ett gott inslag på julbordet eller till midsommar. Sillen går utmärkt att förbereda och bör stå och dra ett dygn i kylen innan servering. Tips! Tina gärna hjortronen i kylen över natten.

Tillbehör
3 dlGräddfil
0,75 stGräslök - färsk
1 stRödlök
Sill
420 g5-minuterssill
0,5 tskSvartpeppar Hel
0,5 stRödlök
100 gMorötter
0,5 tskKryddpeppar Hel
2 dlStrösocker
3 stLagerblad
100 gHjortron Fryst
25 gFärsk gurkmeja
3 dlVatten
1 dlÄttiksprit
Instruktioner
1

Koka upp ättika, socker och vatten. Tillsätt svartpepparkorn, kryddpepparkorn och lagerblad. Låt lagen svalna.

2

Skala och skär moroten i ca 0,5 cm breda bitar. Blanchera morotsbitarna i vatten ca 30 sek och låt dem sedan svalna.

3

Skär sillen i bitar. Skala och skär rödlöken i skivor. Skala gurkmejan. Skär hälften av gurkmejan i skivor och riv hälften.

4

Lägg alla ingredienser i en burk med lock och tillsätt ättikslagen och hjortron. Låt stå i kylen i minst 1 dygn.

5

Servera sillen tillsammans med finhackad rödlök, finhackad gräslök och gräddfil.

Bild:

Nurlan Emir