Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
250 g | Vanliga morötter | |
50 g | Riven Ost | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
400 g | Spaghetti | |
Vegobolognese | ||
300 g | Vegetarisk Färs | |
145 g | Kalamataoliver | |
250 g | Körsbärstomater | |
1 krm | Salt | |
2 msk | Tomatpuré | |
1 st | Gul lök | |
1,5 dl | Vatten | |
2 klyfta | Vitlök Färsk | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
1 st | Stjälkselleri | |
2 krm | Chiliflakes | |
1 msk | Olivolja | |
1 msk | Grönsaksbuljong | |
1 tsk | Basilika - torkad | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Citron | |
2 tsk | Rödvinsvinäger |
Tillbehör: Koka upp vatten till pastan.
Bolognese: Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och strimla sellerin och halvera cocktailtomaterna.
Hetta upp olja i en stekpanna och bryn den vegetariska färsen, lök och selleri på medelvärme i ca 5 min. Krydda med timjan, basilika och chiliflakes och fräs ihop. Tillsätt tomatpuré, vinäger, vatten, buljong, oliver och cocktailtomater. Låt puttra ihop 5-10 min.
Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Skala morötterna och skär i stavar. Skölj och finhacka basilika.
Bolognese: Smaka av färssåsen med citronskal, citronsaft samt salt och peppar. Strö över basilika och servera med pasta, riven ost och morotsstavar vid sidan av.
Styling &
Näringsvärde: 591 kcal, 28 g protein, 18 g fett, 70 g kolhydrater
Bild:
Sofia Törnqvist
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Rödvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko