Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
10 krm | Salt | |
10 tsk | Olivolja | |
600 g | Gul lök | |
10 tsk | Balsamvinäger | |
75 g | Parmesanost | |
1 st | Färsk timjan | |
10 krm | Svartpeppar | |
1 st | Ägg | |
10 tsk | Honung Flytande | |
450 g | Smördeg |
Använd gärna styckfrysta smördegsplattor i ca 10x10 cm eller skär ut 9 lika stora rektangulära bitar från ett smördegsark.
Värm ugnen till 200 grader. Ta fram två ugnsplåtar med bakplåtspapper. Du behöver två plåtar för att få plats med de nio bitarna som ska tillagas sida vid sida, utan att överlappas.
Skär löken i tunna skivor/ringar.
Ringla honung, olivolja och balsamvinäger där varje platta ska ligga, en sektion för varje smördegsplatta.
Strö över lite timjanblad och placera ut lökringar. Hyvla lite parmesanost över varje sektion.
Placera ett smördegsark över varje sektion. Tryck till kanterna och pensla med uppvispat ägg. Strö över ytterligare lite ost och grädda mitt i ugnen i ca 10-12 min eller tills smördegsarken är fint gyllene.
Ta ut och låt svalna några minuter. Lägg upp smördegsarken med löksidan uppåt på ett fat. Strö över lite extra riven parmesanost och toppa med timjanblad. Servera som ett tilltugg.
Bild:
Roland Persson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel