Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Botten | ||
1,5 dl | Mandlar | |
1 st | Bakplåtspapper | |
1,5 dl | Cashewnötter Naturella | |
200 g | Dadlar Färska | |
1 msk | Sirap Agave | |
1 krm | Flingsalt | |
1 dl | Riven kokos | |
Fyllning | ||
1 msk | Sirap Agave | |
1 dl | Jordnötter Rostade/Saltade | |
3 msk | Kokosolja | |
1 dl | Kokosgrädde | |
75 g | Dadlar Färska | |
2 tsk | Vaniljpulver | |
150 g | Jordnötssmör | |
Topping | ||
2 krm | Flingsalt | |
100 g | Vegansk choklad |
Kärna ur dadlarna och lägg dadlarna till både botten och fyllning i blöt i ca 1 tim.
Botten: Mixa mandlar och cashewnötter till ett grovt smul i en matberedare.Tillsätt kokos, dadlar, agavesirap och salt. Mixa samman till en massa. Tryck ut massan i en form med bakplåtspapper (ca 15x20 cm) och ställ in i frysen i 15 min.
Fyllning: Mixa samman jordnötssmör, dadlar, kokosolja, det översta och tjockaste lagret av kokosgrädden, agavesirap och vaniljpulver i en matberedare till en tjock och lite rinnig massa. Bred ut smeten över botten och strö över hackade jordnötter. Ställ in i frysen ytterligare 10 min.
Topping: Smält chokladen i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten i en kastrull). Ringla den smälta chokladen över snickerskakan i ett rutmönster. Strö över flingsalt.
Plasta väl och förvara i frysen.
Skär i bitar vid servering.
Bild:
Nurlan Emir