Vegansk snickerskaka
Mari Bergman

Vegansk snickerskaka

40 minEnkelt
548,50 kr
1 portion226,02 kr per portion
Veganskt godis med smak av choklad, jordnötter och flingsalt. Ljuvligt gott för både stora och små. Receptet ger ca 15 bitar.

Botten
1,5 dlMandlar
1 stBakplåtspapper
1,5 dlCashewnötter Naturella
200 gDadlar Färska
1 mskSirap Agave
1 krmFlingsalt
1 dlRiven kokos
Fyllning
1 mskSirap Agave
1 dlJordnötter Rostade/Saltade
3 mskKokosolja
1 dlKokosgrädde
75 gDadlar Färska
2 tskVaniljpulver
150 gJordnötssmör
Topping
2 krmFlingsalt
100 gVegansk choklad
Instruktioner
1

Kärna ur dadlarna och lägg dadlarna till både botten och fyllning i blöt i ca 1 tim.

2

Botten: Mixa mandlar och cashewnötter till ett grovt smul i en matberedare.Tillsätt kokos, dadlar, agavesirap och salt. Mixa samman till en massa. Tryck ut massan i en form med bakplåtspapper (ca 15x20 cm) och ställ in i frysen i 15 min.

3

Fyllning: Mixa samman jordnötssmör, dadlar, kokosolja, det översta och tjockaste lagret av kokosgrädden, agavesirap och vaniljpulver i en matberedare till en tjock och lite rinnig massa. Bred ut smeten över botten och strö över hackade jordnötter. Ställ in i frysen ytterligare 10 min.

4

Topping: Smält chokladen i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten i en kastrull). Ringla den smälta chokladen över snickerskakan i ett rutmönster. Strö över flingsalt.

5

Plasta väl och förvara i frysen.

6

Skär i bitar vid servering.

Bild:

Nurlan Emir