Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
4 msk | Gelé Svartvinbär | |
200 g | Gröna Ärtor Frysta | |
800 g | Potatis Fast | |
Sås | ||
1,5 dl | Standardmjölk | |
1,5 msk | Vetemjöl | |
1 msk | Japansk soja | |
1 msk | Smör | |
2 msk | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Vispgrädde | |
1 msk | Köttbuljong | |
Köttfärslimpa | ||
0,5 dl | Ströbröd | |
500 g | Nötfärs | |
1,5 dl | Standardmjölk | |
0,5 tsk | Svartpeppar Malen | |
1,25 tsk | Salt | |
1 msk | Tomatpuré | |
1 msk | Rosmarin - färsk | |
1 st | Gul lök | |
1 tsk | Timjan - torkad |
Sätt ugnen på 200 grader och koka potatisen.
Köttfärslimpa: Blanda ihop ströbröd med mjölk i en bunke. Låt det stå och svälla medan du skalar och finhackar löken. Blanda färsen och lökhacket med ströbrödsblandningen i bunken. Tillsätt rosmarin, timjan, tomatpuré, salt och svartpeppar. Blanda runt ordentligt med händerna.
Forma en färslimpa på en plåt och sätt in ca 35 minuter i ugnen.
Sås: Smält smör i en kastrull. Vispa ut vetemjölet och späd med mjölk lite i taget. Tillsätt grädde, köttfond/buljong och soja och låt det sjuda upp. Smaka av med svartpeppar.
Tillbehör: Tina ärtorna i lite lättsaltat vatten i en kastrull på spisen.
Servera köttfärslimpan med kokt potatis, gräddsås, ärtor och gärna gelé.
Näringsvärde: 763 KCAL 37 G PROTEIN 43 G FETT 53 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
3 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt