Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Blomkålsmos | ||
1 krm | Salt | |
0,5 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Blomkål | |
6 klyfta | Vitlök Vanlig | |
50 g | Riven Ost | |
1 msk | Smör | |
1 tsk | Olivolja | |
2 tsk | Lantbuljong | |
Tillbehör | ||
2 st | Kabanoss | |
2 msk | Olivolja | |
250 g | Haricot Verts |
Sätt ugnen på 200 grader.
Blomkålsmos: Lägg hela vitlöksklyftor med skal på i en liten ugnsfast form och gnid in dem i lite olja. Rosta vitlöken i ca 20 minuter.
Skär blomkålen i buketter och koka tillsammans med buljong och vatten så att de precis täcker i ca 15 minuter.
Tillbehör: Stek korven i lite olja i en varm stekpanna.
Blomkålsmos: Pilla bort skalet från de rostade vitlöksklyftorna. Sila av vattnet från blomkålen och tillsätt vitlök och smör. Mixa samman med en stavmixer tills du får ett slätt mos. Tillsätt yoghurt och riven ost och smaka av med salt och peppar.
Tillbehör:Värm haricots vertsen i lite lättsaltat vatten i en kastrull på spisen.
Servera ditt blomkålsmos med kabanoss och haricots verts.
Näringsvärde/portion: Kcal: 594, Protein: 29 g, Fett 49 g, Kolhydrater 10 g.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla