Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
250 g | Sockerärta Fryst | |
2 dl | Matlagningsvin Vitt | |
170 g | Kräftstjärtar | |
0,75 st | Dill - färsk | |
1 krm | Cayennepeppar | |
500 g | Fiskgrytbitar | |
0,5 st | Purjolök | |
1 krm | Salt | |
1,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2 msk | Fiskfond | |
2 dl | Vispgrädde | |
2 dl | Vatten | |
0,5 st | Citron |
Skär fisken (använd gärna en blandning av både lax och kolja) i grytbitar om 2 centimeter. Strimla och skölj purjolöken och halvera sockerärtorna.
Koka upp och sjud vitt vin, grädde, crème fraiche, vatten och fiskfond i cirka 5 min. Krydda och smaka av såsen med salt och cayennepeppar efter smak samt citronsaft. Sänk värmen och lägg i fisken, sjud på låg värme cirka 3-5 min. Tillsätt sockerärtor och purjolök när 1 min återstår av koktiden på fisken. Toppa med kräftstjärtar och hackad dill och servera direkt.
Näringsvärde: 535 kcal, 33 g protein, 37 g fett, 8 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Sugar Snap Fryst 250g Garant
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Fiskfond 180ml Touch of Taste