Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kycklingkorvgryta | ||
1 st | Gul Paprika | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Purjolök | |
1 dl | Vatten | |
3 msk | Tomatpuré | |
540 g | Kycklingkorv | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tsk | Timjan - torkad | |
250 ml | Havrebaserad matlagning | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 msk | Olivolja | |
1 tsk | Chiliflakes | |
Tillbehör | ||
3 dl | Basmatiris | |
65 g | Salladsmix |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Kycklingkorvgryta: Skiva korven. Strimla purjolöken och skölj noga. Skölj och tärna paprikan och skala och finhacka vitlöken.
Hetta upp olja i en stekpanna och bryn korv, purjolök, vitlök och paprika. Krydda med timjan och chiliflakes och stek i ca 5 min.
Tillsätt tomatpuré, havregrädde och vatten och låt puttra ihop i ca 2-3 min. Smaka av med salt och peppar.
Servera kycklinggrytan tillsammans med ris och sallad.
Styling: Carina Hejde
Näringsvärde: 579 kcal, 24 g protein, 23 g fett, 67 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1