Gå vidare till huvudinnehåll
Salsicciafräs med pasta och pecorino
Mari Bergman

Salsicciafräs med pasta och pecorino

30 minEnkelt
308,75 kr
4 portioner 40,26 kr per portion
En snabblagad pasta som passar perfekt att laga en dag när middagen snabbt måste stå på bordet. Använd gärna salsicciafärs eller salsicciakorv utan skinnet.

Gurksallad
2 tskOlivolja
1 krmSalt
0,5 stGurka
0,5 tskVit balsamvinäger
1 krmSvartpeppar Malen
Salsicciafräs
0,5 mskBalsamvinäger
250 gKörsbärstomater
75 gPecorinoost
0,5 stCitron
1 krmSalt
400 gSpaghetti, (4 port)
400 gSalsiccia
2 mskTomatpuré
1,5 dlVatten
2 klyftaVitlök Vanlig
0,5 stRödlök
1 mskOlivolja
1 tskBasilika - torkad
1 tskChiliflakes
1 krmSvartpeppar Malen
1 stGrönsaksbuljong, (1 tsk)
Instruktioner
1

Salsicciafräs: Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.

2

Skölj och halvera körsbärstomater.

3

Skala och finhacka lök och vitlök och fräs i olja tillsammans med basilika och chiliflakes. Tillsätt salsicciafärs och stek ytterligare några min så att färsen blir genomstekt.

4

Tillsätt tomatpuré och fräs i ca 30 sek. Tillsätt sedan balsamvinäger, körsbärstomater, pastavatten och buljong. Låt såsen puttra på medelvärme i ca 5-10 min. Smaka av med salt, peppar och rivet citronskal.

5

Sila av pastavattnet och blanda ner pastan i färssåsen. Blanda väl och smaka av.

6

Riv osten.

7

Gurksallad: Hyvla långa remsor av gurkan med en osthyvel eller mandolin. Blanda gurkan med olja, vinäger och en nypa salt och peppar.

8

Servera salsicciapastan med riven ost och gurksallad.

9

Näringsvärde: 742 kcal, 27 g protein, 43 g fett, 58 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir