Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
2 tsk | Olivolja | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 st | Rödlök | |
1 krm | Salt Fint | |
150 g | Haricot Verts Färsk | |
Avokadokräm | ||
1 st | Avokado | |
0,5 msk | Olivolja | |
0,5 st | Lime | |
0,5 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt Fint | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
25 g | Parmesanost | |
Lax | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
250 g | Laxfilé Fryst | |
1 tsk | Olivolja | |
1 krm | Salt Fint |
Lax: Värm ugnen till 175 grader. Lägg laxen i en ugnsfast form. Salta och peppra efter smak och ringla över olja. Stek i ugnen i ca 10 min.
Avokadokräm: Mixa samman avokado, persilja, limesaft, riven vitlök, riven parmesanost och olja med hjälp av en stavmixer eller i en matberedare till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skölj haricots vertsen. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs haricots vertsen med löken så att de får fin färg och mjuknar en aning. Krydda med salt efter smak.
Servera laxen med haricots verts och avokadodipp.
Näringsvärde: 496 kcal, 32 g protein, 36 g fett, 10 g kolhydrater
Styling: Carina Hejde & Mari Bergman
Bild:
Nurlan Emir
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Avokado ätmogen hållbar 2-pack
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Parmigiano Reggiano 14M 150g Zeta