Gå vidare till huvudinnehåll
Ugnsbakad lax med avokadokräm och vitlöksstekta haricots verts
Mari Bergman

Ugnsbakad lax med avokadokräm och vitlöksstekta haricots verts

20 minEnkelt
252,70 kr
2 portioner66,69 kr per portion
Den här rätten är lättlagad, nyttig och god. Ibland är det enkla verkligen det bästa. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Tillbehör
2 tskOlivolja
1 klyftaVitlök Vanlig
0,5 stRödlök
1 krmSalt Fint
150 gHaricot Verts Färsk
Avokadokräm
1 stAvokado
0,5 mskOlivolja
0,5 stLime
0,5 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
0,5 stPersilja - färsk
25 gParmesanost
Lax
1 krmSvartpeppar Malen
250 gLaxfilé Fryst
1 tskOlivolja
1 krmSalt Fint
Instruktioner
1

Lax: Värm ugnen till 175 grader. Lägg laxen i en ugnsfast form. Salta och peppra efter smak och ringla över olja. Stek i ugnen i ca 10 min.

2

Avokadokräm: Mixa samman avokado, persilja, limesaft, riven vitlök, riven parmesanost och olja med hjälp av en stavmixer eller i en matberedare till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.

3

Tillbehör: Skölj haricots vertsen. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs haricots vertsen med löken så att de får fin färg och mjuknar en aning. Krydda med salt efter smak.

4

Servera laxen med haricots verts och avokadodipp.

Näringsvärde: 496 kcal, 32 g protein, 36 g fett, 10 g kolhydrater

Styling: Carina Hejde & Mari Bergman

Bild:

Nurlan Emir