Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Blomkålsris | ||
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
400 g | Blomkål Färsk | |
1 krm | Salt Fint | |
1 st | Citron - Eko | |
Färsbiffar | ||
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 msk | Olivolja | |
0,5 tsk | Salt Fint | |
1 st | Ägg | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
0,5 tsk | Dijonsenap | |
250 g | Blandfärs | |
Örtdipp | ||
0,5 st | Persilja - färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
0,5 tsk | Honung Flytande | |
1 krm | Salt Fint | |
1 st | Citron - Eko | |
Tillbehör | ||
40 g | Salladsmix |
Färsbiffar: Blanda färsen med äggula, dijonsenap, finhackad persilja, salt och peppar. Forma 4 små biffar och lägg på ett fat.
Hetta upp olja i en stekpanna och bryn biffarna på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan medan du gör blomkålsris och sås.
Blomkålsris: Mixa blomkålen i en matberedare till ett smul. Lägg över blomkålssmulet i en skål och tillsätt rivet citronskal, citronsaft och olja. Smaka av med salt och peppar.
Örtdipp: Blanda yoghurt med finhackad persilja, rivet citronskal, citronsaft och honung. Smaka av med salt och peppar.
Servera biffarna med blomkålsris, örtsås och sallad.
Näringsvärde: 452 kcal, 31 g protein, 30 g fett, 13 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel