Indiska köttbullar i tikka masalasås med blomkålsris
Mari Bergman

Indiska köttbullar i tikka masalasås med blomkålsris

30 minEnkelt
194,75 kr
2 portioner44,39 kr per portion
Smakrika lammfärsbullar i indisk sås. Med färdig tikka masalasås går denna rätt på ett kick att tillaga. Serveras med ett gyllene blomkålsris med granatäpple. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här.

Blomkålsris
0,5 tskTorkad gurkmeja
2 tskRapsolja
250 gBlomkålsris
0,5 stPersilja - färsk
1 stGranatäpple
2 krmSalt Fint
Indiska köttbullar i tikka masalasås
1 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar
250 gLammfärs
0,5 stPersilja - färsk
300 gSpicy Tikka Masala Sauce
0,5 tskSalt Fint
0,25 stCitron - Eko
1 dlVatten
0,5 tskSpiskummin
Instruktioner
1

Köttbullar: Blanda lammfärsen i en bunke med salt, spiskummin, svartpeppar, riven vitlök, citronskal och finhackad persilja. Blanda väl och forma 8 köttbullar med vattensköljda händer.

2

Vispa ut tikka masalasåsen med vatten i en vid kastrull eller stekpanna. Tillsätt köttbullarna i såsen, lägg på ett lock och låt köttbullarna sjuda i såsen i ca 10 min.

3

Blomkålsris: Blanda blomkålsriset med gurkmeja och salt och fräs i olja i en varm stekpanna i ca 2 min.

4

Pilla ur granatäppelkärnor och finhacka persilja och blanda med blomkålsriset. Lägg upp blomkålsriset i en skål och servera till köttbullarna.

Näringsvärde: 500 kcal, 26 g protein, 29 g fett, 30 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir