Gå vidare till huvudinnehåll
Krispig lax i krämig parmesan- och citronsås
Mari Bergman

Krispig lax i krämig parmesan- och citronsås

30 minEnkelt
282,20 kr
2 portioner55,03 kr per portion
God laxrätt som serveras med en smakrik parmesansås och grönsaker. Färdigt på 30 minuter! Tips; tina fryst lax i kylen över natten. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Varm kålsallad
125 gGrönkål
1 klyftaVitlök Vanlig
0,5 tskChiliflakes
150 gBrysselkål
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
1,5 tskOlivolja
Lax
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stCitron
1 dlVatten
1 dlMatlagningsgrädde
1,5 tskOlivolja
250 gLaxfilé Fryst
1 krmSalt Fint
0,5 stGräslök - färsk
25 gParmesanost
Instruktioner
1

Lax: Krydda laxfiléerna med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen på hög värme ca 1-2 min/sida så att den får en krispig yta. Lyft ur laxen och lägg på en tallrik.

2

Tillsätt grädde, vatten och riven parmesanost i pannan. Vispa samman såsen och låt den sjuda i 5 min.

3

Varm kålsallad: Dela brysselkålen på mitten. Skala och riv vitlök. Fräs brysselkålen med vitlök och chiliflakes i olja i en stekpanna, ca 5 min. Tillsätt strimlad grönkål och fräs ytterligare 2-3 min. Krydda med salt och peppar efter smak.

4

Lax: Riv citronskal och finhacka gräslöken. Lägg ner laxbitarna i såsen och sjud i 2-3 min. Tillsätt rivet citronskal, citronsaft och gräslök.

5

Lägg den varma kålsalladen på ena sidan i pannan med laxen eller servera den vid sidan av.

Näringsvärde: 483 kcal, 34 g protein, 33 g fett, 11 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir