Nduja på grillat bröd med burrata och gremolata
Mari Bergman

Nduja på grillat bröd med burrata och gremolata

20 minEnkelt
209,80 kr
4 portioner40,20 kr per portion
Nduja är en bredbar kryddig salamipasta som passar perfekt på stekt bröd som i detta recept. Den är även god i pasta och på pizzan. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
400 gBurrata
4 skivaSurdegsbröd
1 stPersilja - färsk
90 gNduja
1 stCitron - Eko
Från ditt skafferi
4 krmFlingsalt
4 mskMat & Bak Smör
1 mskOlivolja
Instruktioner
1

Ta ut burratan och låt den bli rumstempererad.

2

Finhacka persiljan och riv citronskal. Blanda samman i en liten skål.

3

Skär brödet i 4 skivor och stek krispiga i smör på båda sidor i en stekpanna. Lägg över bröden på tallrikar.

4

Hetta upp olja i stekpannan och fräs ndujan i ca 1-2 minuter under omrörning.

5

Fördela 2/3 av den stekta ndujan på bröden. Toppa med burrata och resten av ndujan. Strö persiljeblandningen och lite flingsalt över och servera meddetsamma.

Bild:

Susanna Blåvarg