Gå vidare till huvudinnehåll
Laxpasta med avokado- och parmesankräm
Mari Bergman

Laxpasta med avokado- och parmesankräm

20 minEnkelt
368,60 kr
4 portioner 54,32 kr per portion
Snabblagad och god pastarätt med fem huvudingredienser. Krämig avokadoröra och lättstekt lax. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
3,5 mskOlivolja
3 tskVit balsamvinäger
1 krmSvartpeppar
3 krmSalt
Köp hem
400 gFarfalle
2 stAvokado
500 gLaxfilé Fryst
75 gParmesanost
1 stBasilika - färsk
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Koka upp saltat vatten till pastan.

3

Skär laxfilén i kuber och lägg dem i en ugnsfast form. Salta och peppra laxbitarna och ringla över lite olivolja. Sätt in i ugnen ca 10 min.

4

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

5

Mixa samman riven parmesanost, avokadokött, basilika, 3 msk olivolja och 3 tsk vit balsamvinäger med hjälp av en stavmixer till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.

6

Sila av pastavattnet och blanda pastan med avokadokrämen direkt i kastrullen.

7

Lägg upp pastan på tallrikar och toppa med laxkuberna. Klart att servera

Bild:

Nurlan Emir